3.15.2009

Feedbacks

            Va recomand cu caldura comunitatea makeupalley. Gasiti acolo multe pareri despre mai toate produsele cosmetice.

Wonders of nature


          Dupa cum m-am confesat intr-unul din posturile precedente, am mai mare incredere in mastile profesionale decat in cele home-made. De fapt "incredere" e gresit spus. Nu ca nu am incredere, dar consider ca nu se merita sa stai cu maglavaisul ala in cap 4-5 ore sau chiar peste noapte. Prea mare efortul. Ca sa nu mai spun ca rezultatele sunt sigure si de durata dar apar in timp. Ei bine eu sunt genul de om care vreau sa vad imbunatatirea pe loc. Vreau sa ma conving dupa prima utilizare. Poate de aia nu m-am tinut de mastile home-made.

          Totusi poate sunt persoane cu mai multa rabdare decat mine, interesate de aceste solutii naturale. Asa ca voi nota mai jos retetele cu eventuale aprecieri.

           1. Ulei de masline + galbenus de ou + vitamina A uleioasa

           Se face o maioneza din uleiul de masline si galbenusul de ou (daca ai parul lung vei folosi 2 galbenusuri de ou). In el se picura vitamina A uleioasa ( o gasesti la farmacie sub forma de capsule sau fiole). Aplici frumos pe lungimea parului,exceptand radacina ( risti sa formezi coji la nivelul scalpului daca aplici si la radacina din cauza vitaminei A) O lasi sa actioneze 3-4 ore dupa care o dai jos cu apa calda, samponand de 2 ori.

Important! E bine sa fie ud parul, eventual sa il invelesti cu un prosop umezit cu apa calda pentru a actiona in profunzime masca. Aceasta regula este valabila de altfel pentru toate mastile, inclusiv alea cumparate din saloane.

                      Masca asta este buna pentru parul uscat/deteriorat. La inceput e bine sa o aplici o data la 3-4 zile pana isi revine, apoi de 2 ori pe luna pentru intretinere.

Pont : masca se da jos mai usor daca pastrezi albusurile si emulsionezi parul cu ele, apoi clatesti inainte de prima samponare.

                 2. Ulei de ricin

                Pentru cine are probleme cu caderea parului sau vrea sa aiba parul mai des, atunci uleiul de ricin e cel mai potrivit. Se aplica in special la radacina parului dar si pe lungime si se lasa cat mai mult sa actioneze, minim 3-4 ore. Din proprie experienta va spun ca functioneaza si mi-au aparut multe firicele de par noi de la aplicarea uleiului de ricin.

             3. Ulei de masline + petrol

              Se picura in uleiul de masline cateva picaturi de petrol. Sau si mai bine poti folosi masca cu petrol de la Gerovital. Regenereaza parul si stopeaza caderea lui. Sunt valabile aceleasi indicatii ca mai sus.

           4. Masca cu avocado

            Buna in special pentru parul uscat de soare. Se face o pasta din pulpa de avocado si se aplica pe lungimea parului timp de o jumatate de ora. Este un nutrient minunat.