6.27.2009

Examenul de licenta in imagini

Gata si cu examenul de licenta. Dupa cum am promis, revin cu impresii. Va povestesc in mare, cam ce se intampla la un examen de licenta.

De obicei apar niste liste cu programarile pentru fiecare student. "This is it", isi spune studentul acum. De-acum incep sa creasca emotiile, dupa cum se vede :

Buoon...ajungi la facultate; intri in atmosfera, deja te simti mai bine. O fi si asta un motiv pentru care te cheama cu o ora mai devreme.

Intri in sala sa iti instalezi laptopul la retroproiector, sa iti pregatesti acolo prezentarea. Dai in sfarsit ochii cu comisia. Cat timp faci asta, este examinata persoana dinaintea ta. Vezi acum cam ce te asteapta.
Si vine si randul tau la prezentat lucrarea. Incerci sa fii cat mai adorabil/a, sa iti faci prezenta cat mai placuta. Dupa caz, urmeaza proba teoretica. Ei cum? Nu scris? Ei da, in functie de inspiratie, comisia te poate intreba niste treburi mai mult sau mai putin fundamentale. Mai jos aveti o reprezentare grafica a acestei probe : in centru studentul, de jur-imprejur comisia. Se observa amuzamentul pe fata celor din comisie ( doar e partea juicy a examinarii). Se citeste o urma de naivitate si speranta pe fata studentului (oh dear...inca nu stie ca o sa-l faca friptura)


Se poate intampla ca studentul sa primeasca o intrebare neplacuta, poate prea personala. Acest lucru il supara profund. Cam asta e momentul in care apar noi zvonuri (gen comisia e nedreapta, si-au batut joc de munca ei/lui, si asa mai departe).

Daca studentul e multumit, sarim peste acest punct.

Si in final, dupa o asteptare mai scurta sau mai lunga, iti afli nota. In cazul meu, acesta este deznodamantul :