10.02.2010

Review : fond de ten Vichy Normaderm Teint si Flexilift


Revin azi cu review-urile la celelalte doua fonduri de ten primite de la Vichy.
Le-am lasat la urma pentru ca din start nu sunt potrivite tenului meu. Cum am spus si la postarea cu Aera Teint, ma bucur ca cei de la Vichy au scos un fond de ten potrivit pentru un ten tanar, fara acnee.

Normaderm Teint
Descriere : prin textura sa rezistenta la sebum, imbogatita cu un principiu activ purifiant Zincadone-A, confera tenului un aspect curat, mat si neted.

Normaderm Teint este potrivit pentru tenul cu probleme, iar eu nu am avut niciodata probleme cu acneea. Plus ca am tenul uscat si nu am cum sa imi dau seama cat de bine matifiaza, dat fiind ca nu ma confrunt cu excesul de sebum. Din punctul asta de vedere review-ul meu nu este relevant.
Principalul concurent pentru acest fond de ten cred ca este Toleriane de la Roche Possay, pe care l-am folosit si am postat si un review. Normaderm Teint mi se pare mai putin agresiv decat Toleriane, nu mi-a uscat tenul si nici nu s-a strans in liniile fine din jurul ochilor.
Are o putere medie de acoperire si lasa un aspect natural. Se aplica foarte usor; eu il blenduiesc cu o pensula si in 2 minute am terminat cu aplicarea ( tip : se aplica mai usor daca il lasati pe mana putin cat sa se incalzeasca si apoi il luati cu pensula sa il aplicati pe fata).
Are o rezistenta la transfer foarte buna, rezista 8 ore fara probleme.
Singurul punct in minus care il gasesc e faptul ca se gaseste doar in 4 nuante. Asa ca testati-l inainte de achizitionare, sa fiti sigure ca vi se potriveste nuanta aleasa.

Flexi Teint
Descriere : gratie unui puternic activ antirid si a unei texturi inovatoare, are un efect de lifting. Confera, in acelasi timp, tenului luminozitate de lunga durata, pentru un rezultat uniform si satinat.

I-am mai facut un review, in urma cu un an. E singurul produs care m-a convins sa il cumpar prin mostrele gasite in revistele glossy. Pe vremea aia eram o mare consumatoare de reviste glossy si imi placea sa colectionez mostrele gasite. In general nu le foloseam, dar cum ajunsesesi sa strang mai bine de 15 mostre de Flexilift m-am hotarat sa il incerc. Am fost suprinsa de puterea mare de acoperire, de rezistenta si finishul satinat care il lasa. Nuanta aleasa arata foarte natural pe tenul meu, asa ca era quite a catch. Problema e ca varsta mea nu e compatibila cu produsele antirid ( se stie ca nu e bine sa folosesti produse antirid cand nu ai nevoie, pentru ca mai tarziu nu o sa mai functioneze; sau si mai rau, iti inveti tenul lenes).
Simteam ca imi intinde bine pielea, deci probabil are un efect antirid bun. Insa din nou, nu e relevant sa vorbesc despre asta pentru ca am tenul tanar.
Mi-a placut fondul asta de ten insa nu l-am mai achizitionat din teama ca imi stric tenul daca folosesc produse antirid la 23 de ani. Lucky us ca acum exista Aera Teint. :D