2.14.2010

Astazi sunt Zen


De ceva vreme ma preocupa sa imi fac ordine de la sifonier, cosmetice pana la propriile mele ganduri, de care nu eram mandra mereu.
Am inceput cu sifonierul. Am scos ce nu purtam mai deloc, m-am folosit de cateva cutii colorate pentru a pune pe categorii accesoriile (curele, esarfe, manusi ...you name it). Mi-am impartit hainele pe categorii si le-am asezat astfel incat sa optimizez folosirea spatiului si sa ajung cu usurinta la fiecare obiect de imbracaminte. Asa ca tricourile la tricouri, camasile le-am pus frumos pe umerase. Si know what? Ma simt extrem de bine asa, ca pot ajunge cu usurinta la orice camasa sau pereche de pantaloni.
La fel si cu cosmeticele. Nu stiu daca ati auzit de proiectul pan 10, dar eu am inceput sa il aplic. In sensul ca nu vreau sa am o multime de flacoane si tuburi de cosmetice pe jumatate folosite prin dulapuri si prin baie. Ce stiam ca nu-mi prieste am aruncat, n-avea rost sa mai pastrez. Nu minimizam paguba pastrand prin dulap un produs care sigur nu aveam sa-l mai folosesc. In mod sigur nu ma mai ating de produse de styling pentru par pana nu termin macar 1-2 produse de par deja achizitionate. In felul asta nu ma aglomerez si reusesc sa pastrez ordinea in raftul cu cosmetice.
In ceea ce ma priveste pe mine, incerc sa nu ma enervez din orice si sa reduc nivelul de stres. Ma gandesc asa : faptul ca sunt suparata acum sau stresata nu o sa imi aduca un rezultat mai bun decat daca as sta cat se poate de linistita. Incerc sa nu am ganduri negative despre alte persoane si nici sa ma supar pe ele. Pur si simplu daca cineva ma deranjeaza incerc sa ignor persoana respectiva sau sa nu ma gandesc la aspectul care ma supara. Nu reusesc pe deplin sa fiu Zen, dar macar incerc. Si ma simt din ce in ce mai bine.

Sper ca v-am inspirat si pe voi.

PS : Happy Valentines Day !