2.18.2010

Cum sa iti faci bucle

Din ce am observat, multa lume ajunge pe blogul meu cautand metode de a obtine bucle. Asa ca azi fac un post mai lung, cu toate metodele testate de mine.

Bucle din placa
Am mai scris despre asta, vezi aici (contine video demonstrativ). Ca sa iasa trebuie sa ai o placa slim, sa o folosesti la o temperatura mai ridicata si sa o lasi mai mult pe par ( tehnica din filmulet functioneaza) Eu zic ca nu merita, risti sa iti strici parul tare pentru un look de seara. Doar daca ai un spray heat-protector foarte bun poti incerca. Oricum, e bine de stiut ca e si asta o alternativa in lipsa de ondulator.

Bucle folosind ondulatorul
E bine sa ai un ondulator in trusa de beauty, iti faci bucle cat ai clipi. Si ce-mi place mie cel mai mult, poti sa iti ondulezi doar varfurile (look-ul asta imi place mult). Cand iti cumperi un ondulator e bine sa aiba mai multe capete ( in caz ca vrei bucle mai lejere sau mai stranse) si sa aia invelis protector ( tourmaline, teflon...you name it). Si neaparat, foloseste un spray de protectie.

Bucle folosind bigudiuri electrice
Bigudiuri electrice gasesti de la Remington, sunt si ionizante. Le pui dimineata la incalzit 10 minute, apoi incepi sa ti le pui (imi place ca au clipsuri de alea clasice si se pun foarte usor). Iti vezi de treaba 20-30 de minute (iei micul dejun, iti faci machiajul). Dupa astea 30 de minute, le dai jos, putin fixativ si ready to go. Arata la fel ca buclele facute cu ondulatorul, iar ce e grozav e ca nu iti strica parul asa tare ca un ondulator. Daca ai rabdare alea 30 de minute, atunci merita.

Bucle folosind difuzorul
Cred ca asta nu merge pentru parul gros si foarte drept.
Ideea e ca trebuie sa ai difuzor la pheon. Cand vrei sa iti usuci parul dupa spalat aplici spuma (sau/si serum pentru bucle). Eu personal pun pheonul pe treapta cea mai mica la temperatura si putere. Lasi parul in jos si duci difuzorul spre varfuri apoi apropii de radacina. Si faci asta pana usuci complet parul. Un clip demonstrativ gasesti aici . Nu stiu de ce parul ei are aspectul ala umed, mie imi iese ceva gen Sarah Jessica Parker, iar daca insist rau de tot cu pheonul chiar un pic Diana Ross :))
Nu o sa-ti iasa bucle perfecte, e un styling lejer care merge de minune cand vrei sa iti scutesti parul de placa ( de care by the way, m-am lasat de mult)