3.09.2009

SOS : caderea parului


Caderea parului are cauze multiple. Poate fi o cadere sezoniera normala (deci da...din cand in cand e normal sa iti si cada parul; nu iti fa griji in cazul asta), poate fi cauzata de stres, boli care ne afecteaza sistemul imunitar sau lipsa de vitamine, tratamente agresive (de genul decolorat si permanentat) sau poate avea cauze genetice. Deci tratamentul care a functionat pentru vecina e posibil sa nu functioneze si la tine. In primul si in primul rand trebuie sa identifici cauza caderii parului ca sa poti aplica un tratament adecvat.

Daca stii ca ti-ai supus parul la un tratament agresiv atunci las-o mai moale cu vopsitul si permanentatul (intre noi fie vorba nici nu mai este la moda sa iti faci permanent, este soooo 80's). Nu poti decat sa aplici masti, sa iei niste vitamine pentru par si sa te rogi. Poate poate se opreste din cazut... Daca ai rabdare poti incerca masti naturale precum ulei de masline + galbenus sau cea de la Gerovital cu petrol. Dau rezultate foarte bune dar trebuie sa le tii minim 4 ore, de preferabil sa le aplici pe parul ud (cuticula e deschisa si permite absorbtia elementelor nutritive). Daca nu ai rabdare iti poti cumpara o masca de par cu timp de actiune mic (dar nu Garnier, Dove si alte prostioare din comert ca astea sunt frectie la picior de lemn; ori iei din farmacie o masca de la Klorane ori...si mai bine, din gamele profesionale de la Wella, L'oreal sau Keune)

Daca ai trecut printr-o incercare in ceea ce priveste sanatatea ta nu iti ramane decat sa incerci sa iti revii si sa te ajuti cu niste vitamine. Prea multa incredere nu am in borcanelele astea de vitamine, dar rau nu au ce-ti face. Mai degraba mi s-a parut ca functioneaza masca Gerovital si tunsul periodic al varfurilor.

Daca presupui cauze genetice, stii ca si alti membrii ai familiei tale au aceasta problema, atunci nu iti ramane decat sa te duci la un medic specialist pentru problema asta.

Caderea sezoniera apare de obicei primavara sau toamna. Se spune ca parul se innoieste, ca iti cade "parul rau" urmand sa apara firicele mai puternice de par. In cazul asta te poti ingrijora doar daca depaseste ca durata o luna de zile. Poti ajuta cu niste vitamine si niste masti de par.

Suspectezi factorul de stres? Cu totii am vrea o pastila minune care sa o iei dimineata si sa dispara stresul din viata noastra,nu? Stiinta e departe de asa ceva insa.


In concluzie, zeama de foarfece e buna in toate cazurile. Prima masura care o poti lua cu succes in tratarea caderii parului e taierea varfurilor. Merge garantat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu