9.16.2010

Leapsa : ingrijirea parului


1. Ce tip de par ai ?
Am parul uscat cu tendinta de ondulare.

2. Care este lungimea actuala a parului tau ?
Acum parul imi ajunge pana la mijlocul spatelui. Insa saptamana asta trebuie sa ii iau varfurile, desi imi place asa de mult cum imi sta cu parul atat de lung.

3. Cat de des iti tunzi parul ?
Sunt in plin proces de regenerare (l-am chinuit in iarna cu vopsit acasa) asa ca il tund dupa fiecare vopsit (o data la 6 saptamani)

4. Care au fost extremele legate de lungime pe care le-ai experimentat? Ai mai reveni la una dintre ele ?
Pana prin clasa a7a il aveam vesnic tuns pana la nivelul umerilor, apoi l-am lasat sa creasca. Uneori ma mai gandesc sa il scurtez, dar imi trece repede.

5. Iti vopsesti parul ? Cat de des ? Acasa sau la coafor ?
L-am vopsit de multe ori acasa, cu L'oreal Preferance sau Excellence. In ultimul an am incercat insa sa il vopsesc doar la salon si incerc sa nu mai fac gestul de a-l vopsi acasa.


6. Ce culoare ai si ce culoare iti doresti sa aiba parul tau ?
Parul meu e blond auriu acum (il vopsesc blond de aproximativ 6 ani). Imi doresc sa il vopsesc cu o nuanta de ciocolatiu, insa avand in vedere ca e greu sa revin la nuanta de blond apoi, ma abtin :D

7. Ai avut vreun experiment nereusit legat de vopsirea parului ?
Ahh.. da :)) am vrut niste suvite blonde ton pe ton (in genul lui Jennifer Aniston) si din cauza ca nu m-am facut inteleasa m-am trezit cu o nuanta de saten inchis si mese blonde. Horror :)) A durat mai bine de un an de zile sa repar greseala.

8. Care au fost extremele legate de culoarea parului? Ai mai reveni la vreuna dintre ele ?
Am fost roscata, satena inchis si blonda. Cred ca cel mai bine ma prind nuantele de blond, de asta le si mentin de 6 ani de zile.

9. Ce vopsea de par folosesti acum ? Care a fost cea mai buna si cea mai proasta vopsea folosita ?
Folosesc Keune (e cea mai buna din ce am incercat). La categoria cea mai proasta vopsea le includ pe toate cele din comert, cu exceptia vopselelor L'oreal, care sunt cat de cat acceptabile.

10 La ce varsta ti-ai vopsit parul prima data ?
14 ani. Niste prietene mi-au spus pontul cu apa oxigenata. Rau au facut :))

11. Cat de des iti speli parul ?
Every other day. Chiar daca am parul uscat si nu se ingrasa cu nici un chip

12. Ce produse folosesti la fiecare spalare ?
Sampon + balsam + masca.

13. Ce sampon folosesti acum ? Care este cel mai bun si cel mai prost sampon folosit vreodata ?
Acum folosesc Nivea Diamond Gloss. Nu investesc in sampon, ci in masca de par.

14. Ce balsam folosesti acum ? Care este cel mai bun si cel mai prost balsam folosit vreodata?
Tot Nivea Diamond Gloss. Nu cred ca am intalnit pana acum un balsam prost.

15. Ce masca folosesti acum ? Care este cea mai buna si cea mai proasta masca folosita vreodata ?
Alternez o masca de la Wella cu una de la Oriflame. Majoritatea mastilor folosite au fost bune, insa cea mai proasta a fost una de la Kallos (mult prea laudata masca cu placenta :D )

16. Folosesti un tratament pentru par ?
Pe moment nu, pentru ca nu e bine sa faci tratamente in continuu. De obicei fac cate o cura intensiva de ulei de ricin sau folosesc sampoane anti-caderea parului ( Dercos, Revalid, etc)

17. Folosesti masti de par home made sau alte leacuri "babesti" ?
Foloseam inainte masca cu ulei de masline si ou, dar am observat ca obtin rezultate mult mai bine cu o masca profesionala si nici nu e bataia de cap asa mare. Dintre leacurile babesti mai folosesc doar uleiul de ricin, care are rezultate remarcabile.


18. Ce produse de styling folosesti in mod curent ?
Luciu de par. E produsul meu preferat de care sunt dependenta. Cum am parul foarte uscat, un strop de ulei e binevenit ca sa prinda un luciu frumos.

19. Ce instrumente de coafat folosesti in mod curent ?
Inainte eram dependenta de placa si bigudiuri pentru ca aveam parul deteriorat si nu imi statea nicicum. De cand parul meu e sanatos, folosesc doar pheonul cand ma grabesc, sau cand e aproape uscat ca sa ii dau volum la radacina.

20. Cum iti porti parul de obicei ?
In mare parte il port strans in coc sau in coada de cal. Cand ies in oras il las liber.

21. Care este coafura ta preferata pentru ocazii ?
Bucle mari, lejere.

22. Care este coafura pe care ai purta-o sau ai purtat-o in ziua nuntii ?
Ahh....mai este pana atunci :))

23. Exista o personalitate al carei par il admiri ? Te-ai inspirat de la vreo personalitate in stilul actual ?
Kim Kardashian si Jennifer Anniston.

24. Care este cel mai important lucru pe care il faci pentru ca parul tau sa arate bine ?
Il tund des si nu il maltratez cu placa.

25. Care este cel mai bun sfat pe care il poti da cuiva despre par ?
Circula un zvon cum ca ii faci rau parului daca il speli des si ca e bine sa faci asta la o saptamana. Parerea mea e ca spalatul des nu face nici un rau parului, ba din contra. Sfatul meu e sa nu mai aplece urechea la sfaturi de astea invechite.


15 comentarii:

Adina//SeptembrieJoi spunea...

Nici mie nu mi-a mers masca cu placenta.
Era cat pe ce sa cumpar si eu Preference, dar nu stiam daca e buna sau nu. Vad ca tie ti s-a parut OK, totusi. Poate data viitoare o sa am mai mult curaj!

Sim spunea...

Depinde ce iti doresti de la o vopsea. Preferance era ok pt mine ca nu riscam niciodata sa imi iasa o nuanta galbuie de blond (chiar daca nu imi iesea fix ca in poza de pe cutie, imi iesea o culoare placuta). Nu imi deteriora parul ca alte vopsele (Excellance e mai buna din punctul asta de vedere) insa culoarea curgea toata in maxim 3-4 saptamani.
Ce nuanta vrei sa te vopsesti?

Ada spunea...

Pana la intrebarea numarul 6, credeam ca cineva vorbeste despre mine!
Din pacate, eu nu-l tund atat de des si chiar ar trebui sa schimb asta..

Si eu, ca si tine, foloseam masca o data pe saptamana cu ulei de masline pana cand am realizat ce ai spus si tu. Si chiar ca nu e aceeasi bataie de cap :P

La cat de uscat e, mi-ar placea sa nu-l mai vopsesc, mai ales ca l-am distrus cand am vrut sa-l deschid - nu mi-a placut, l-am inchis la loc, si acum imi cade foarte mult..

Question: Ce produs folosesti pentru a da stralucire/luciu?

Sim spunea...

@Ada : ma impac foarte bine cu Wella High Hair Glossy. Il aplic pe lungime si insist pe varfuri apoi il perii bine ca sa distribui produsul cat mai bine. Azi chiar am fost intrebata ce mi-am facut la par, daca l-am indreptat. Eu chiar nu ii facusesi nimic, doar spalat, uscat fara pheon si aplicat luciu.

Ada spunea...

Mersi pentru raspuns! O sa ma interesez.

Ma bucur ca iti sta asa frumos fara indreptare, dar probabil tenta parului meu de ondulare e mult mai puternica decat a ta :)) Mi-ar placea sa vina ziua in care sa-l spal + produse leave-in si apoi sa pot iesi din casa aratand ok..dar nope, not happening :))

Adina//SeptembrieJoi spunea...

@Sim: Eu ma fac cu baza 6, momentan cu Wellaton, de la ei as fi incercat tot ceva cu 6, nu mai stiu numele (poate Caramel), dar pe cutie era mai deschis decat mi-a iesit mie cu Wellaton.
Eu ma vopsesc mai ales pentru firele albe, iar culoarea parului meu e cu maxim 2 tonuri decat 6-ele din poza Preference. As vrea sa iasa uniform, nu foarte inchis, dar nici blonda sa nu ajung si sa acopere firele albe... Mai multe pretentii pot avea?

Adina//SeptembrieJoi spunea...

@Ada: Asta e cel mai mare vis al meu si nu vreau neaparat sa stea drept, dar macar... decent, ordonat... si daca ramane cret, sa pastreze buclele, sa nu mai para "jumulit"...

Sim spunea...

@Sadie : cred ca trebuie sa iti alegi mereu vopseaua cu un ton-doua mai deschis decat iti doresti sa iasa. E destul de dificil sa iti iasa uniform acasa. Dupa ce m-am chinuit ani de zile cu vopsitul acasa am ajuns la concluzia ca se merita sa mergi la salon pentru operatiunea asta. Acum chiar simt beneficiile tratamentelor care le aplic parului meu; inainte mastile si balsamurile erau apa de ploaie pentru ca era prea uscat ca sa mai arate decent dupa un tratament.

Adina//SeptembrieJoi spunea...

In principiu, eu jonglez in jurul aceleiasi baze 6, incerc sa gasesc vopseaua care sa imi placa. Sincer, mi-as dori sa ma vopsesc la salon, ar fi un prilej de relaxare, insa eu am par lung, des, inghite multa vopsea si imi si creste repede... Ar fi o suma prea mare alocata iar momentan am 2 mari prilejuri de cheltuieli ca sa imi mai permit si asta. Probabil ca inainte de a fi mireasa o sa ma fac de vreo 2 ori, odata sa vad culoarea si inainte de nunta, ca sa raman asa pentru eveniment.

Sim spunea...

Am citit acum ca folosesti 4 tuburi de vopsea. Wow...chiar ai parul foarte des. Al meu nu e chiar foarte des si imi ajunge jumatate de tub de vopsea la fiecare vopsit de radacini ( sunt avantaje si dezavantaje, totusi mai mereu oftez dupa un par bogat)

Adina//SeptembrieJoi spunea...

4?! Am scris eu asta? Unde, ca sa corectez repede!
Nu, doar 2, insa pretul tuburilor cu manopera (care dureaza, dureaza, dureaza....) m-ar ajunge ndeva la 1,5-2 milioane. Pana as ajunge la etapa in care vopsesc doar radacinile ar trebui, am inteles, cam 2-3 vopsiri totale, iar apoi sa alternez o vopsire de radacini cu una totala...
Adunat, da cam mult.

Sim spunea...

Ups...am citit in graba; erau 4 tuburi la 2 vopsiri. That's more like it :D

Adina//SeptembrieJoi spunea...

Da, pai imi faceam eu un calcul sa vad daca renteaza.
Pana la urma, ce parere ai? Ar acoperi firele albe suficient de bine? Sau si de pe ele se spala?
Sau poat tu nu ai avut "norocul" sa ai astfel de probleme.

Sim spunea...

Eu nu am fire albe inca. Cand foloseam L'oreal acasa ma vopseam mereu si pe lungime (lasam primele 10 minute doar radacinile la actionat). Dupa 3-4 saptamani imi cam curgea toata vopseaua si ramaneam un saten-deschis spalacit. De asta nu se putea altfel decat sa il vopsesc si pe lungime (mi se ducea tot blondul). La salon l-am facut o singura data pe lungime si in rest imi fac doar radacinile.Culoarea aia chiar se tine de parul meu. Insa in cazul nuantelor mai inchise nu prea stiu cum sta treaba.
Am fost odata facuta ciocolatiu peste blond, cu wella profesional si tin minte ca nici aia nu prea a curs.

Adina//SeptembrieJoi spunea...

E bine de stiut.
Oricum, o sa apelez si eu la salon prin aprilie, probabil, ca sa am timp sa vad si cum se comporta culoarea. Daca o sa ma convinga, poate ma reprofilez si o sa ma decid ca merita efortul.

Trimiteți un comentariu